Verkocht
€ 17.500,-
1987
Rouge Vallelunga
114.000 km

2cv6 Club

Op 24 september 1987 loopt dit eendje van de band, eind oktober wordt hij geleverd door de dealer in Haarlem. Hij wordt regelmatig gebruikt, een kilometer of 6000 per jaar. Braaf gaat hij elk jaar naar de garage voor onderhoud en APK, tot in ’93 het chassis afgekeurd wordt, het is te roestig. Voor de familie is die boodschap een donderslag bij heldere hemel, vooral omdat de dealer erbij vertelt dat de eend helaas net uit de garantie is… Uit frustratie verdwijnt hij in de schuur.

In 2003 komt de familie bij ons langs om te praten over een nieuw leven voor de eend. Het chassis is zo slecht dat je in de onderkant met je vinger een sleuf kan trekken zonder je vinger te bezeren. Maar de rest van de eend is nog prima, we besluiten er een nieuw chassis onder te schroeven. Jaren wordt hij weer gebruikt, in weer en wind en met ongeveer een zelfde ritme van beweging als voorheen. Eerst als vervoer voor vader en moeder, met tieners. Later door de kinderen zelf.

Het tweede leven begint zijn (roest)sporen na te laten en een tijdje geleden werd besloten de eend aan ons over te doen, met kans op een derde leven. Nadat we ‘m zelf even gebruikten als wintereend -hij rijdt zo lekker- komt hij in onze opslag terecht.

Een nieuw verzinkt chassis kreeg hij, en allerlei nieuwe delen en ook nog een laag nieuwe rode lak. En mooi dat hij geworden is! Klaar voor zijn derde leven en we hebben ons best gedaan om het weer een mooi leven te laten zijn.