Verkocht
€ 15.500,-
1987
Speciale serie Charleston Gris Nocturne/ Gris Cormoran
20.500 km

2cv6 Charleston

Tijdens een bezoek aan zijn zus in de buurt van Düsseldorf, kocht de eerste eigenaar deze eend. In Nederland werden ze al moeilijker te verkrijgen, en zeker de luxere modellen. Pas in ’90 kwam hij op Nederlands kenteken en werd daarna regelmatig, maar niet heel veel bereden. Eerst wat rondjes om de kerk van Assen, daarna die van Wassenaar.

Relatief werd er meer tijd gestoken in het aanpassen van de eend aan de smaak van de eigenaar. Robri’s, sierlijsten, extra lampen, white walls, een trekhaak, zelfs raamlijsten van een AZAM werden gemonteerd. In Frankrijk noemen ze het enjoliveurs, maar wellicht vind je het woord fraaier dan het resultaat. In dat geval hebben we ook nog een geheel “kaal” exemplaar staan.

Eenden werden eigenlijk altijd al naar persoonlijke smaak aangepast, van versiering, beschildering tot (kampeer)verbouwing. Er werden zelfs speciale meetings -in Beusichem- voor georganiseerd. Ze lenen zich er ook prima voor, als non-auto onder de auto’s.

Als hij je aanspreekt, kom dan langs om ‘m te bewonderen. De oude eigenaar ontmoet graag de nieuwe, indien gewenst. Deels ontpimpen of juist verder oppimpen? We denken met je mee.

We leveren ‘m geheel rijklaar af.