Verkocht
€ 18.000
1985
Speciale serie Charleston Gris Nocturne/ Gris Cormoran
24.000 km

2cv6 Charleston

Je woont in Athene, wil een eend kopen en de dealer vertelt je dat dat nog wel een tijdje kan duren… Dan ga je toch gewoon naar Parijs en haalt er een bij de fabriek!

De eerste eigenares van deze Charleston reisde in september ’85 inderdaad af naar Parijs en kocht ter plekke haar eendje. Bij het filiaal Champs de Mars, gespecialiseerd in buitenlandse klanten en export, wordt de bestelling geplaatst voor een rode Charleston. Deze staat niet op voorraad, een grijze wel, net voor de zomervakantie gebouwd, op 12 juli. Nou, die is ook prima!

De eend wordt direct klaargemaakt en afgeleverd, waarna de reis naar Griekenland ingezet wordt. Via ItaliĆ« en wat omwegen worden de eerste kilometers gemaakt, waarna op de 14e per boot naar van Brindisi naar Patras gevaren wordt. Op 24 september volgt de 1000km-beurt bij de dealer in Athene. Zou hij jaloers geweest zijn op deze vlotte levering…?

Daarna is de  historie wat minder gedetailleerd vastgelegd. De tweede eigenaar weet ‘m in 2003 te bemachtigen, op dat moment is er slechts 23.000km mee gereden. Hij rijdt er zelf nog ongeveer 500km bij en koestert ‘m verder in een droge garage. In 2006 wordt de hij naar ons verscheept om de wat vervaagde lak en bestickering en het uitgedroogde interieur te vervangen; een droog en zonnig klimaat heeft ook z’n nadelen…

Na herspuiten, een nieuwe interieur en diverse frisse onderdelen gaat de Charleston weer, per vrachtwagen, op reis naar Athene. De eigenaar stuurt ons elke kerst een bericht, met vermelding dat de eend het goed maakt, maar niet gereden wordt. Hij vindt ‘m veel te mooi om door de zon en het Griekse verkeer geteisterd te worden.

Kortgeleden is toch besloten afscheid te nemen, waarna het voor de eigenaar zonneklaar was dat de verkoop via ons moest gebeuren. Een mooi compliment. Hier staat hij dan: nog net zo mooi als toen hij 10 jaar geleden vertrok. Wel hebben we ‘m onderhoud gegeven en de (vierkante) Michelins vervangen. Uiteraard voorzien we ‘m ook van een Nederlands kenteken en zorgen dat hij geheel rijklaar is.