Verkocht
€ 13.500
1990
Speciale serie Charleston Rouge Délage/ Noir
102.000 km

2cv6 Charleston

In ‘81 introduceerde Citroën een chiquere eend, de Charleston. Tweekleurig, luxere bekleding en zwierige striping op de zijkanten.

In eerste instantie als actiemodel in de combinatie rood-zwart. Het bleek echter zo’n geliefd model dat hij in het leverings-programma bleef. Later kwam er ook korte tijd een geel/zwarte versie, opgevolgd door een grijs/donkergrijze.  De rode en grijze versies werden tot het eind van de productie gebouwd.

Deze Charleston stond ruim 10 jaar in een schuur dichtbij ons, te wachten op een nieuwe toekomst. In augustus ‘90 kwam hij op de weg, de eerste eigenares gebruikte hem als dagelijkse auto tot een aantal gebreken en een slecht chassis zorgden dat hij niet meer door de keuring kwam. Ze besloot de eend niet weg te doen, maar op te slaan in de schuur van het ouderlijk huis, tot ze bedacht had wat ze ermee ging doen.

In 2013 kwamen we met de eigenaresse in contact. Het ouderlijk huis zou verkocht worden en de schuur moest dus leeg. Hoewel de eend flink wat sentimenten vertegenwoordigde, besloot ze toch dat wij ‘m mochten overnemen. Op voorwaarde dat we ‘m weer helemaal nieuw zouden maken; dat hebben we gedaan! Alles dat slecht of matig was is vervangen, daarna is hij herspoten en voorzien van een nieuw interieur. Zelfs de stempels op het schutbord hebben we na laten maken.

De eend is destijds verkocht, waarna de tweede eigenaar er niet heel veel mee gereden heeft. Wel werd hij altijd netjes binnen gestald. Nu heb je dus de kans om derde eigenaar van een bijna nieuwe Charleston van het laatste bouwjaar te worden, hij werd 5 weken voor het eind van de productie gebouwd in Portugal. Wij zorgen dat hij vertrekt met een nieuwe APK en uiteraard geven we ‘m een grote onderhoudsbeurt.