Verkocht
€ 18.950,-
1981
46.000 km

2cv6 Charleston

De Charleston werd begin ’81 geïntroduceerd. Een sjieke 2-kleurige uitvoering met iets luxere afwerking. Het was bedoeld als tijdelijk model, maar werd zo’n succes dat Citroën besloot hem vast in het programma op te nemen. Uiteindelijk tot het eind van de productie toe, tussentijds nog aangevuld met een geel/zwarte en grijs/grijze versie. 

Dit is een van de eerste exemplaren van de tweede serie, met chromen koplampen, schijfremmen en nog op basis van een rode koets, later werd die zwart.

Op 11 november ’81 leverde garage Karl Bast uit Frankenthal deze Charleston aan de heer Neubauer uit Flomersheim. Beide dorpjes liggen vlakbij Mannheim, 3km uit elkaar.

De firma Bast was destijds Citroën-dealer en bleef dit tot ’94. Daarna ging hij over op Hyundai. Zelfs nu is op hetzelfde adres nog een universele garage gevestigd, van Wolfgang Bast, wellicht een (klein)zoon.

De heer Neubauer bleef tot ’99 met de eend rijden en liet hem trouw bij Bast onderhouden, alle facturen zijn nog aanwezig. Er hoefden nooit grote ingrepen gedaan te worden, want de kilometers vlogen er niet echt aan. In ’99 stond de teller op ongeveer 25.000km. Daarna stond hij een tijdje in de schuur, waarna we hem in 2002, via een collega, konden kopen.

De auto was nog in bijna-nieuwstaat en vond snel weer een nieuwe eigenaar binnen onze klantenkring. Ook hier werd ervan genoten, maar weer met mate. De kilometerstand klom 21.000km in 18 jaar. De Charleston bleef in heel nette conditie, slechts een paar kleine tekenen van zijn leeftijd en gebruik zijn te vinden. 

Uiteraard heeft hij eens een nieuwe set banden, accu, uitlaat en remcilinders gekregen. Nu had de bekledingsstof zijn beste tijd gehad, dus die hebben we vervangen. Ook vervangen we de koppeling, omdat de veren van de drukgroep moe zijn; aan echt slijten is hij niet toegekomen.

Als de volgende eigenaar nou zo doorgaat, dan gaat het klokje pas tegen 2068 rond, een mooie levensverwachting. Ik zal proberen er nog te zijn om dan een onderhoudsbeurtje te geven…