Verkocht
€ 11.500,-
1984
Speciale serie Charleston Gris Nocturne/ Gris Cormoran
130.000 km

2cv6 Charleston

Op 6 maart ’85 verscheen deze eend voor het eerst op de weg, samen op pad met de boekhoudster van de dealer uit Huizen. Deze dame bleef een paar jaar eigenares en ruilde ‘m toen weer bij haar werkgever in. Met een kilometerstand van ongeveer 20.000km was hij nog bijna nieuw.

De tweede eigenaar reed al eend, en zag de Charleston in de showroom staan. Helemaal verliefd besloot hij zijn spaargeld snel nog wat aan te vullen om ‘m te kunnen kopen. Dat lukte gelukkig vrij snel, ondanks gebrek aan inkomsten als dienstplichtige.

Hij koesterde de eend flink. Alle zwakke plekken die hij al bij andere eenden had gezien werden roestwerend behandeld. Sommige delen werden er zelfs voor gedemonteerd. Dit bleef hij gedurende de jaren erna steeds herhalen. Tot ’95 werd de eend gebruikt , toen werd de schuur zijn verblijf. De kilometerstand stond destijds op ongeveer 90.000km.

Rond 2010 werd hij weer voor actieve dienst opgeroepen, de eend dan. Er werd technisch de nodige aandacht aan besteed, er werd het eenen ander vernieuwd, zoals het interieur, dak en wat technische delen. De ritjes hierna waren voornamelijk recreatief, waarbij in de laatste jaren ongeveer 40.000km toegevoegd werd.