Verkocht
€ 13.950,-
1976
Beige Vanneau
58.000 km

2cv6

We vinden natuurlijk niet alle eendjes helemaal zelf, daar hebben we ook een netwerk voor. Soms collega-handelaren, soms vrienden, soms scouts, in binnen- en buitenland. 

Dit eendje kochten we in 2003 van Peter en Jeanette. Zij reden samen constant door Frankrijk, op zoek naar leuke en eerlijke auto’s en antiek. We kochten veel van hun. Altijd fijne auto’s. Maar al een tijd niet, ze verhuisden naar F en specialiseerden zich in antiek. Eigenlijk zouden we ze weer eens moeten opzoeken.

Om te vertellen dat dit eendje het nog zo goed doet. Hij is nog steeds fraai, keihard en heerlijk rijdend. Vooral zijn warme, bruine Targa-interieur verwelkomt je nog net als in de seventies. Toen werd hij in de Vienne, de regio rond Poitiers, geleverd. Een van de eerste moderne eenden, met rechthoekige koplampen. 

Dat is een detail dat door velen al snel door ronde lampen werd vervangen, maar op dit eendje geeft het een mooi tijdsbeeld. Ondertussen bijna uniek, want zoveel vind je er niet meer. Ook uniek; maar 57.000km.

We hebben het eendje al twee keer verkocht en kregen nu (joepie) weer de kans hem terug te kopen. Op zoek naar de derde liefhebber dus. Onze ballotagecommissie waardeert period-correcte kleding en dito taalgebruik; een hippe tip voor uw kennismakingsgesprek in onze showroom.