Verkocht
€ 8.950,-
1978
Vert Tuileries
156.000 km

2cv6

Veel mensen hebben een auto waarvan ze dromen, wij ook. Een van onze medewerkers bedacht een paar jaar geleden dat het er maar eens van moest komen. Hij wilde zijn ultieme eend bouwen, geschikt voor nogal divers gebruik, in zijn favoriete kleur en met allerlei details die hij leuk vond. Een droom-eend.

Voor het chassis werd een gegalvaniseerd Wheels-chassis genomen omdat dit het allersterkste frame is dat je kunt krijgen. De eend zou namelijk niet alleen gebruikt gaan worden om woon-werkverkeer te rijden, hij moest ook mee de Sahara in. De koets werd helemaal nieuw gebouwd en in fraai jaren zeventig-groen gespoten. Het derde zijruitje verdween, omdat dat klassieker oogde. Ook werd het achterlichtpaneel van een eend uit de jaren zestig gebruikt, met de kleine achterlichtjes. De Belgische knipperlichten op de zijkant waren de kers op de taart. Originaliteit was niet de leidraad, hij moest gewoon helemaal naar zijn zin zijn.

In het interieur werd gekozen voor hangmat-bankjes, leuk klassiek, licht en luchtig. Ook waren ze in Afrika dan makkelijk bij het kampvuur te gebruiken. Het dashboard en stuur werden van een ouder type eend geleend. Er kwam een gewijzigde motor van 850cc in, met een bruut vermogen, de gaten voorin waren voor extra koeling. Leuk om lekker mee te gummen. De achterschermen zijn van kevlar, de bumpers lekker stevig.

Hij is een paar jaar dagelijks gebruikt, is door de Sahara naar Benin gereden, heeft wat off-road avonturen meegemaakt en is op veel meetings geweest. 

Uiteindelijk is er toch weer standaard techniek in gekomen, dat rijdt namelijk ook gewoon prima. Iets minder vlot, maar ook met veel minder herrie, hij rijdt nu prima en betrouwbaar. De constructie is ook nog steeds in uitstekende staat, die heeft niet geleden onder het zware werk. Het uiterlijk her en der wel… een deukje hier, een kras daar, een roestplek op het voorspatbord; dan kun je tenminste zien dat hij geleefd heeft. 

Een droom die werkelijkheid geworden is, wordt meestal vervangen door een nieuwe droom. Er kwam een ander A-type en daar zijn grote plannen mee. Wellicht een kans voor jou, als je in deze stoere eend jouw droom-eend herkent!