Verkocht
€ 14.950,-
1989
Orange Téneré
50.000 km

2cv6

Dan maar een replica!

Eendjes uit de jaren ’70 zijn niet meer zo heel dik gezaaid. We vinden ze af en toe, en dan heb je uiteraard ook geen invloed op welke kleur je tegen komt. In 2006 kwam een klant langs, hij wilde dolgraag een oranje eend, eentje uit ’74 bij voorkeur. Die hadden we niet staan en vonden we ook niet op korte termijn.

Wel hadden we net een heel goede eend met weinig kilometers binnen, alleen de lak was wat verweerd. Tel daar een magazijn met seventies-onderdelen bij op en je hebt een nagemaakte eend uit die periode; een replica!

Oranje deurpanelen, bruine bekleding, en ook een bruin dashboard, stuur en deurkappen. Een smalle koplampsteun, een passend typeplaatje, een laklaag in Orange Téneré en een bijpassend dak. De klant was er helemaal gelukkig mee en wij ook.

Hij heeft in de afgelopen periode niet heel veel gereden, maar dat kwam misschien ook omdat hij op een eiland stond. Wel is hij, op wat kleine dingetjes na, erg netjes gebleven. En nog steeds bijzonder vrolijk makend. Deze kleur doet mij gelijk denken aan ranja in felle kleuren en alles wat toen hip was qua kleding en interieur en waar ik later hartelijk om moest lachen als ik de fotoalbums zag; hoe kon je daar nou in lopen en wonen! Maar stiekem was het ook wel een erg gezellige tijd, dat roept dit eendje dan ook weer op.

Heb je ook zin in zo’n trip naar het verleden; trek je tuinpak aan en kom ‘m halen!