Verkocht
€ 4.500,-
1978
Algemeen Rood
50.000 km

2cv4

In de seventies was de eend een van de goedkoopste auto’s die je kon kopen, daardoor stond hij ook vaak aan de start van menig auto-carrière. Je beleefde er spannende avonturen mee, ging er mee in Frankrijk kamperen of pikte je eerste liefde er mee op. Allemaal prachtige herinneringen en fijne gevoelens, die veel mensen weer willen beleven; een groot deel van onze klanten.

Maar wat ze zich soms ook herinneren, is dat ze met tegenwind de van Brienenoordbrug wel erg langzaam op gingen. Of bij het inhalen van een vrachtwagen weer mochten afzakken, zodra ze bij de cabine en dus uit de zuiging kwamen. Dit zijn meestal berijders van een 2cv4 geweest… De 2cv4 was echt goedkoop en daar moest je toch iets voor inleveren; motorvermogen dus. In ’78 verdween hij uit de folder, dit is dan ook van de laatste exemplaren.

Tegenwoordig beginnen ze weer meer gezocht te worden, want ze zijn ondertussen vrij schaars en toch ook wel erg schattig. Ze zijn top voor onthaasters en wij genieten ook altijd erg van het karakteristieke huilende geluid van het hoog-toerige motortje.

Dit eendje kwam in ’07 uit Frankrijk, was oorspronkelijk beige en reed waarschijnlijk met een brave Francaise op leeftijd rondjes om de kerk, getuige de lage kilometerstand. Een volgende eigenaar vond de kleur te braaf en bracht donkerrode lak aan. Niet helemaal perfect, want hij laat nu op vrij veel plaatsen weer los. Op een lelijke plek bij de achterlichten na is het autootje lekker hard, ook het chassis. Het motortje is een paar jaar geleden gereviseerd en de rest van de techniek is ook netjes onderhouden; je rijdt er zo mee weg.

Laat je ‘m zo, schilder je ‘m over met bloemen of gebruik je ‘m als basis voor een overzichtelijke restauratie? Het kan allemaal met dit leuke ding.