Verkocht
€ 15.000
1976
Speciale serie SPOT Orange Téneré/ Blanc Meije
129.000 km

2cv4 SPOT

Op 10 april ‘76 viert Citroën het bouwen van de 5 miljoenste eend(achtige) met de introductie van de 2cv4 SPOT. Het is de eerste speciale serie die van de eend geleverd wordt, later volgen nog modellen als de Charleston en Dolly. Het is een model gebaseerd op de dan populaire kleur Orange Ténéré, aangevuld met witte vlakken op de portieren en witte spatborden. Om de boel helemaal vrolijk te maken krijgt hij, naast het oranje interieur, oranje/ wit gestreepte deurpanelen en een eveneens gestreept zonnedakje.

De eerste serie van 1800 2cv4’s wordt alleen in Frankrijk uitgeleverd en gebouwd in de fabriek in Levallois bij Parijs. Deze modellen hebben allemaal de nieuwe vierkant koplampen, maar nog wel het oude bruine dashboard en bruin bakelieten stuur. Ze zijn bijzonder snel uitverkocht.

Besloten wordt voor de andere europese landen ook SPOT’s te leveren. Deze worden echter in de Belgische fabriek in Vorst gebouwd, exacte aantallen zijn helaas niet bekend, maar het zijn er minder dan de Franse 1800. Al deze auto’s hebben het nieuwe zwarte dashboard en één-spaaks stuur. Voor de Engelse, Scandinavische en Zwitserse markt worden ze geleverd als 2cv6. De Noorse exemplaren hebben een genummerde plaquette op het dashboard. De Zwitserse zijn op de deur genummerd ,hier schijnt er nog slechts 1 van te bestaan, tegen een aantal exemplaren van die uit de andere landen. Voor de Benelux en Italië werden ze als 2cv4 geleverd, naar verluidt zijn er 350 naar Nederland gekomen.

Vorig jaar hadden we onze eigen 2cv4 SPOT klaar, een van de 5 nog bestaande origineel Nederlandse, hij staat momenteel in het 2cv-museum. Eerder hadden we al een van de andere gerestaureerd, en die hebben we nu te koop!! De eigenaar gebruikte ‘m te weinig en heeft besloten dat er iemand anders van mag gaan genieten, aan ons de eer om diegene te gaan zoeken. Dus heb je het gevoel: verdorie die vorige heb ik met spijt aan mijn neus voorbij laten gaan, hier is je herkansing!!.