Verkocht
€ 12.435,-
1977
Jaune Cedrat
96.000 km

2cv4 Spécial

Voor het modeljaar 1975 werd de eend gemoderniseerd. Met vierkante koplampen, een kunststof grille en telescoopschokbrekers rondom werd voor sommigen een stukje van de iconische waarde afgeschaafd. Maar niet getreurd, kort erna kwam de 2cv Spécial op de markt, een uitgeklede versie.

Weer voorzien van ronde koplampen, eenvoudiger interieur, kartonnen deurpanelen, van buiten sluitend dak en zonder glimmers. Ook zonder derde zijruit, wat onder liefhebbers al snel een ZDZ werd, en met een eenvoudig dashboardje. Het deed zelfs weer wat aan de modellen uit de jaren zestig denken. Door heel Europa werd de ZDZ geleverd als 2cv4 en alleen in de kleur Jaune Cédrat. Later vond Citroën Benelux het een goed idee om deze budget-lijn ook door te zetten in de 2cv6, deze was ongeveer gelijk uitgevoerd en was alleen in Rouge Soleil, en later Rouge Géranium leverbaar.

Deze Spécial komt uit departement 37, Indre-et-Loire, in Midden Frankrijk. We weten dat hij in de buurt van Limoges verkocht is en daarna deel uitmaakte van een Nederlandse verzameling, verder hebben we helaas niets kunnen vinden. In Frankrijk is hij ooit al eens gerestaureerd, waarbij de nadruk vooral op de buitenkant lag. Wij hebben de bodem ook nog aangepakt, zodat het geheel weer bij elkaar past. Dit is een passend eendje als je je aangetrokken voelt tot: met een fraai huilend motortje toch geen snelheid ontwikkelen, met bijzonder eenvoudige uitrusting toch aandacht trekken, met minder ramen toch meer (citroentjesgeel) licht in je leven krijgen.

We leveren ‘m rijklaar af.