Verkocht
€ 14.750
1984
Jaune Rialto
23.000 km

2cv Spécial

Een jaar of tien geleden haalden we veel eenden uit Franse schuren, vaak met heel lage kilometerstanden, in fantastische staat en van de eerste eigenaar. Zo ook deze eend die we in Gien vonden, een plaatsje vlakbij Orleans. Toen met maar 18.000km op de teller. Sommige van deze eenden zijn ondertussen flink gebruikt of uit ons gezichtsveld verdwenen, maar een flink aantal hebben we nog in onze klantenkring rijden.

Zo ook deze eend. Hier in Nederland ook weer niet heel veel gebruikt, maar wel gekoesterd. Hij heeft nu 23.000km gereden en is nog steeds in een prachtige conditie. De frisse kleur Jaune Rialto is weer eens wat anders dan het meer voorkomende rood, wit, blauw en zijn lak is nog grotendeels origineel. Roest kent het eendje niet, wel een paar kleine gebruikssporen. In Frankrijk was het mogelijk -in tegenstelling tot de andere landen in Europa- om een 2cv6 Spécial te bestellen, maar er vanaf de fabriek wel een luxer Club-interieur in te laten zetten. In ‘84 was dat dan een beige gestreept stofje, dat goed bij de lakkleur past.

Nu kunt u er (voorzichtig) kilometers bij rijden, want we zoeken een nieuwe eigenaar. Het beetje stof is er al af, we zorgen ook nog voor onderhoud en een nieuwe APK.