Verkocht
€ 17.950,-
1987
Bleu
55.000 km

2cv BMW

Vaak zoeken we erg originele eendjes, of restaureren ze met oog voor de originele details. Soms maken we precies wat de klant wil, qua uitvoering kleur of zelf elektrisch.

Deze eend is door een klant geheel naar zijn zin gemaakt. Een serieus man die 10 jaar geleden wilde zien hoe ver je de lol met een eend op kan rekken. De laatste tijd wordt hij erg weinig gebruikt, dus zoeken wij een nieuwe avonturier.

Het onderstel is flink stijf gemaakt, een Duits gegalvaniseerd chassis, assen met stabilisatorstangen, andere veren en speciale schokbrekers. De koets is gerestaureerd en verzinkt, voorzien van een rolkooi, veel plaatwerk is van kunststof.De motor is nog steeds een twee-cylinder boxer, maar nu van een BMW motorfiets uit ’05. 1130cc, 95pk en injectie. De motor is netjes onderhouden en heeft nog maar 20.000km gelopen. Erachter vind je een GSA 5-versnellingsbak, zodat het vermogen fatsoenlijk op de weg komt, maar je er ook relaxt mee kunt cruisen.

De wielen zijn van een BMW, banden ook niet in de standaard eenden-maat. Je moet dus wel wat meer werk verzetten aan je stuurwiel, maar hij spoort als een trein. Het interieur komt uit een Peugeot 205 GTI en is opnieuw bekleed.

Hij is destijds samen met Leen de Bodt uit Gouda ontwikkeld, een kerel die wij waarderen en die een goede reputatie met lol maken weet te combineren. Hoewel de grenzen met dit project verkend zijn en kunnen worden, is alles wel door de RDW beoordeeld en goedgekeurd.

Kortgeleden is er nog een nieuw spruitstuk op maat gemaakt, door EPS in Groningen. Er is tenslotte altijd weer iets te verbeteren of naar je smaak aan te passen. Het is dan ook niet een allemansvriend, zoals een gewone eend. Het is meer een sportwagen, waar je dikke pret mee kan hebben. Er valt nog veel meer over aanpassingen en keuzes te vertellen, maar dat doen we graag bij de auto.

We leveren ‘m met nieuwe APK en klaar om weg te rijden. Daarna ligt het geheel in jouw handen.