Verkocht
€ 9.500
1966
Vert Jura
109.000 km

2cv AZM3

In de Belgische Citroën-fabriek werden in de jaren ’50,’60 en een deel van de jaren ’70 eendje gemaakt voor de Benelux. Ze weken nogal af van de Franse eenden, omdat ze in meer en andere kleuren en in luxere modellen leverbaar waren.

Deze AZM 3 bijvoorbeeld heeft een aantal sierdelen die de Franse AZAM ook had, maar met de clignoteurs voor en het 3e zijruitje waren ze in België al ruim eerder op de markt.

Dit exemplaar heeft jaren op zolder gestaan bij specialist van Gompel in Eindhoven. Zij hebben jarenlang allerlei leuke auto’s weggezet en ze de afgelopen jaren weer op de markt gebracht. Ooit hebben ze ‘m waarschijnlijk overgenomen van de familie Rijnders uit Geldrop, want daar is nog een kentekendeel van aanwezig. In 2011 kocht de huidige eigenaar ‘m en liet ‘m elders restaureren en aanpassen aan zijn smaak. Hierbij zijn keuzes gemaakt die originaliteits-freaks niet altijd zullen kunnen bekoren, maar evengoed is er een leuk eendje ontstaan. In de jaren ’60 hadden ze vast niet verwacht dat er ooit een eend zou rijden met leren bekleding …

We leveren ‘m met nieuwe APK, grote beurt en een volle tank.