Verkocht
€ 11.500
1964
Gris Typhon
31.000 km

2cv AZAM

Vanaf ’63 was er in Frankrijk een luxere eend te bestellen, de AZAM. Deze werd uitgerust met luxe stoffen bekleding, een sjiekere afwerking van het interieur en een flink aantal sierlijsten aan de buitenkant. De meest in het oog springende versiering zijn de beugels op de bumpers, waarvan de voorste een paperclip-vorm hebben.

In december ’64 kreeg de eend naar voren scharnierende deuren. Deze AZAM is gebouwd op 18 oktober ’64 en daarmee een van de laatste met deurtjes “verkeerd”. Hij is nieuw geleverd in Zuid-Frankrijk en werd alleen gebruikt om te gaan vissen, de beugel om de hengel te transporteren zit er nog op. In ’73 overleed de eigenaar, de eend werd met 21.000km op de teller weggezet. In de jaren ’90 haalde zijn zoon ‘m weer te voorschijn om er af en toe een plezierritje mee te maken, waarna hij hem in 2004 verkocht met slechts 28.000km. Hierna heeft hij bij een paar liefhebbers nog een klein beetje meer gereden.

Dit is een van de fraaiste eenden die ik ooit gehad heb, wat een geweldige combinatie van kleuren! Het rood stoffen interieur is werkelijk als nieuw, evenals de rest van het interieur. De buitenkant toont wat sporen van gebruik en slijtage, laten we het patina noemen. De bodem en het chassis zien er perfect uit. Bovendien rijdt hij ook nog als nieuw, de centrifugaal-koppeling werkt goed en de remmen en banden zijn recent vernieuwd.

Hij wordt geleverd met recente grote beurt en APK.