Verkocht
€ 7.500
1968
Rouge Corsaire
138.000 km

2cv AZ

Eendjes uit eind jaren ’60 en begin jaren ’70 hebben veel charmante details, je ziet ze echter niet veel meer rijden. Dus zijn we blij dat we er weer eens een in de showroom hebben staan.

Het is een AZ met een motortje van 425cc en wel 18pk. Hij werd nieuw in Nederland geleverd en in de Belgische fabriek in Vorst gebouwd. Deze Belgische eendjes zijn altijd net wat anders dan de Franse. Dat zit in heel kleine dingetjes als de afwerking van het interieur, maar ook in meer in het oog springende zaken als de rechthoekige clignoteurs in de voorschermen. Ook is het dak beter afsluitbaar door speciale sluitingen.

In de jaren ’80 is hij al eens gerestaureerd, waarbij soms niet strikt het origineel gevolgd is. Ons inziens was je toch al een held als je destijds een dergelijk project aanpakte, tegen de stroom van wegwerpen in. De stof voor de stoeltjes vinden wij leuk “period correct”, andere zaken zijn ook met passend huisvlijt opgelost.

Een erg leuk eendje als je iets anders zoekt. Hou er wel rekening mee dat de verbeterde en snellere 2cv6 er twee jaar later niet voor niets kwam…