Verkocht
€ 6.750,-
1963
Bleu Monte Carlo
95.000 km

2cv AZ ENAC

In ’63 kocht Denis Pradal dit eendje. Voor privé, maar ook voor zakelijk gebruik. De bijgaande folder vertelde hem namelijk de voordelen van deze 2cv Mixte. Door zijn grotere achterklep, opklapbare achterbank en vlakke laadvloer, was hij prima geschikt als bedrijfswagen. Maar ook voor het gezin, zelfs met open dak. 

Hij woonde eerst in departement Lot-et-Garonne, maar verhuisde later naar Pescadoires in de Lot, pal langs de rivier met dezelfde naam. Overigens ligt de departements-grens minder dan een kilometer weg, dus een grote verhuizing zal het niet geweest zijn.

Onderhoud werd netjes bijgehouden in het instructieboekje. Hij en zijn vrouw gebruikten de eend tot eind jaren ’80, tot de centrifugaalkoppeling stuk ging. 

In ’90 werd hij gevonden door een Nederlandse dame, daar in de buurt op vakantie en stiekem ook wel op zoek naar een leuk eendje. De eend werd gekocht, het defecte onderdeel na lang zoeken gevonden via de Citroën-dealer. Ze werden lokaal samengevoegd, waarna de reis naar Nederland aanvaard werd.

Thuis werd nog een kort rondje gereden, waarna de eend in de schuur gedemonteerd werd, teneinde daarna in nieuwstaat het gebouw weer te verlaten. In ’93 vermeld een interview in de lokale krant dat het project best vordert. En er worden telkens, zelfs recent nog, best stappen gezet. Maar kortgeleden komt het besef dat het iemand anders mag gaan lukken.

Wij halen hem op en maken het motortje weer aan de praat, hij loopt uitstekend en het eerste rondje, op de handrem remmend, wordt gereden.

Nu aan ons de uitdaging er een nieuwe liefhebber voor te vinden. Hij is naar de standaard van begin jaren ’90 gerestaureerd, toen kennis en materiaal nog schaars, maar de passie al flink aanwezig was. Het kan echt een leuk eendje worden, door wat punten op de i te zetten en wat technische zaken (opnieuw) aan te pakken. Heel haalbaar, ook voor een hobbyist. En anders doen wij het gewoon voor je.

De prijs is gebaseerd op de staat waarin hij nu is, op F-kenteken, met papieren. Hij heeft al nieuwe banden, dak, interieur, en veel meer. Er zit geen laswerk meer aan, de lak is destijds vernieuwd.