Verkocht
€ 8.950,-
1959
Gris Clair
62.000 km

2cv AZ

Deze eend met ribbelkap kwam in ’59 op de weg en heeft best een goed leven gehad. Hij komt uit Colmar, departement Haut-Rhin, in het noord-oosten van Frankrijk. Dat is niet de meest zonnige en droge kant van het land, dus moet het eendje vast altijd binnen gestaan hebben.

De koets is namelijk zeer goed bewaard gebleven, er is nog nooit aan gelast. Er werd met de eend de laatste decennia niet veel meer gereden, het chassis heeft in de jaren stalling wat gasten gehad. Een familie muizen woonde erin en gebruikte een deel als badkamer, waarvan de vloer uiteindelijk een gat ging vertonen. De rest van hun huis is in bijzonder goede staat, waardoor het zondermeer de moeite is hun vloer (= de onderplaat chassis) te repareren of dit stukje geschiedenis gewoon zichtbaar te laten. Het is niet ernstig genoeg voor de APK (waar hij bovendien niet naartoe hoeft vanwege zijn leeftijd).

Eenden werden altijd erg dun gespoten. De meeste lak op deze eend hield zich goed, maar de laatste eigenaar -een concierge- had soms wat tijd over en stoorde zich aan de dunne lak waar wellicht wat oppervlakteroest doorheen schemerde. Zo heeft hij een zijpaneel, de velgen en het stuur herspoten, en de binnenschermen achter geschilderd. Net niet helemaal in dezelfde kleur, wij hadden het liever origineel gezien, maar het is hoe het is. Deze eigenaar heeft de eend overigens vanaf ’82 gehad. De eigenaar voor hem kocht ‘m in ’72 en woonde in hetzelfde departement.

Als hij helemaal perfect was geweest, had hij vast in een museum gestaan. Nu heb je de kans er zelf de eigenaar van te worden en ‘m zo te laten of helemaal naar je eigen hand te zetten. Hij is compleet, rijdt en remt en heeft een Frans kenteken. De prijs is gebaseerd op de staat waar hij nu in is. Je kunt ‘m zo meenemen of ons er nog het een en ander aan laten doen; het is aan jou.