Verkocht
€ 19.900,-
1977
Bleu Myosotis
114.000 km

250

5 juli ’77 is het zover, deze besteleend komt op de weg. Het eerste ritje gaat van Chinon naar St. Nicolas de Bourgueil. Van de dealer naar het huis van de familie Godefroy, de nieuwe eigenaren. Beide plaatsen liggen bij het punt van samenvloeiing van de Loire en de Vienne, in een streek vol prachtige kastelen.

Waar wij noorderlingen meestal geen heel lange relatie met onze auto aangaan, komen we dat in Frankrijk veel tegen. Deze eend is tot ‘12 actief gebruikt door meneer en mevrouw Godefroy, voornamelijk voor wekelijkse ritjes naar de markt, de rest van de tijd mocht hij droog in de schuur staan. De 111.000 kilometer werden langzaam opgebouwd en zijn gedocumenteerd in een dikke envelop vol facturen van de lokale garage. Geen heel spannende zaken, maar wel een keer gedepanneerd wegens een defecte Neimann: Frans voor contactslot.

De eend werd destijds gevonden door een gewaardeerde collega, nadat de kleinzoon de eend op internet had aangeboden. De auto en verhalen werden door kleinzoon en mevrouw aan hem overgedragen. Hoewel motor, bodem, wat plaatwerk en lak sporen van slijtage vertoonden, was het een eendje om blij van te worden. In Nederland vond hij een nieuwe eigenaar, welke hem kort daarna doorverkocht aan een van onze klanten. Hij was al een tijdje op zoek naar een echt goede basis om zijn droom-besteleend te realiseren; een 250, met 4 zitplaatsen, 602cc en geschikt om dagelijks te gebruiken.

Wij hebben 4 jaar geleden dit project ter hand genomen. Nieuwe bodem, alle andere roest verwijderd, modernere techniek en een verse laklaag in het oorspronkelijke vergeet-me-nietjes blauw. Nieuwe bekleding en verdere aankleding naar wens van de eigenaar, en een aangepast bankje achterin, inclusief gordels. Het werd een trots en heerlijk rijdend bezit. Toch is er sindsdien, door omstandigheden, maar 1200km mee gereden. Nu is dat ook de reden ‘m onder te gaan brengen bij een nieuwe eigenaar, die er wel weer lekker mee gaat rijden. Al is het maar wekelijks naar de markt.