11 10 2016

2cv door Afrika

Onze Richard kan toveren met metaal, vele eendjes zijn via hem al herboren tevoorschijn gekomen. Hij had het al een tijdje over zijn droom, een echt stoere eend met een echt stoere motor.

Als je tattoo-verzameling compleet is, dan verschuif je je interesse. Richard vond zijn interesse in een eend met allerlei details die hij mooi vond, maar vooral in een koets en chassis die alle omstandigheden konden doorstaan. Crossen door Vlaamse bossen, maar ook een serieuze tocht door Afrika en de Sahara. Kuilen en zandduinen mochten hem niet stoppen. Nadat hij al eens eerder aan de Touareg Trail had meegedaan als deelnemer en later als monteur, had hij alle zwakke punten gezien. Al anderhalf jaar was hij bezig om zijn droom-eend op al deze punten te prepareren. Zijn vriendschap met Filip van Gool leverde ook nog eens een 850cc-motor op, het ultieme op 2cv-technisch gebied. De eend groeide steeds meer, sommige onderdelen zijn wel 3x gewijzigd. Vooral de laatste weken groeide ook Richard’s stress-nivo; zenuwen en “goesting”. Hij had er, samen met zijn Rosaly, zin in!!!

Sinds 1 oktober zijn ze op pad, following the Touareg Trail. Eerst naar Spanje, per boot naar Marokko, daar volgden diverse fraaie etappes. Ondertussen via Westelijke Sahara naar Mauretanië. Via deze website http://live.owaka.fr/88-touareg-trail# kunnen we ze volgen. Vaak pesten we ze omdat ze achteraan lijken te liggen, maar waarschijnlijk komt het doordat ze relaxed van start gaan en daarna iedereen passeren… Volg ze ieder moment, via de tracking website, en voel je een beetje avonturier. Bij goede internet-verbinding krijgen we weer nieuwe foto’s en houden jullie ervan op de hoogte.

Tip: klik op menu in de website en je ziet alle etappes en teams.

Foto’s vind je hier; https://www.dropbox.com/sh/kfxw1t748bm1wm9/AACJ-u9l29DC1TGdvFCkDWeLa?dl=0

Terug naar overzicht