Voitures,

No Images Found!

Peugeot 404 cabriolet

Verkocht

Pininfarina had al zijn best gedaan op de 404 Berline, maar in ’61 werd het met de 404 cabrio nog stijlvoller. Een fraai slanke carrosserie met nog iets subtieler front en achterzijde dan de 4-deurs. Je ziet jezelf al met zonnebril en evt. sjaaltje om je haar in een zuidelijk landschap voorbijglijden, als in een klassieke film.

In glanzend wit, met zwart leren interieur en cabrioletdak. Schakelend met de pook aan het stuur. Best lekker vlot, ondanks zijn relatief kleine 1600cc motor. De heer Salzi reed hem langs de Middellandse Zee, vanuit zijn woonplaats Vias, bij Béziers. Een erg mooie omgeving voor dergelijke ritten. In ’87 kocht hij hem, in ’99 verkocht hij hem weer, aan een Nederlander.

Deze nam hem mee, maar registreerde hem nooit in Nederland. Wie er later precies wat aan gedaan heeft is niet bekend of gedocumenteerd. Wel kunnen we constateren dat hij flink aangepakt is. De bodem is (weer?) gaaf, de buitenkant is strak, de lak is vers en glanzend.

De auto is verder opgebouwd met zijn eigen delen, waarvan een aantal nog aandacht nodig hebben. Het leer van de stoelen heeft wat losse naden, de kap mist een paar rubbers en de stof is erg droog. Ook missen een paar afbouw-delen, zoals de sierlijsten op de instapdorpels en nog wat klein spul.

Ooit had hij de bewerkelijke benzine-injectie en Hydrovac-rembekrachtiging, deze zijn vervangen door een carburateur en normale hoofremcilinder, wellicht om hem betrouwbaarder te maken. 

De lastigste hordes in een restauratieproject, het las- en carrosseriewerk en voorzien van nieuwe lak zijn al gedaan. Hij rijdt en remt. Nu is de eer aan jou om hem verder, naar jouw smaak, af te bouwen en technisch te vervolmaken. Het leukste stukje van een restauratie!

De prijs is gebaseerd op de auto zoals hij nu is, zonder garantie, inclusief NL-kenteken

Dit exemplaar is verkocht, maar we hebben meer moois in onze showroom