Voeg je koptekst hier toe

Lancia Gamma Coupé 2500

€ 12.500,-
1978
54.000

Ontworpen door Aldo Brovarone, gebouwd bij Pininfarina naast de Ferrari 400. Een geweldige lijn, met fraaie details. Een vlotte 4-cilinder boxermotor, 5 versnellingen, rondom schijfremmen en een fijn onderstel. Elektrische ramen en een luxe interieur. Kortom, een geweldige auto met karakter.

Er werden van het Serie 1, 2500 model ongeveer 2300 stuks gebouwd, in totaal kwamen er ruim 6700 op de weg. Best een unieke auto dus.

In ’78 werd hij nieuw geleverd aan een heer in het 6e arrondissement in Parijs, door de importeur Chardonnet. Hij gebruikte de auto 3 jaar en reed er ongeveer 30.000km mee. De tweede eigenaar woonde iets verder op, reed in eerste instantie een paar duizend kilometer met de auto, maar zette hem daarna in zijn garage. Daar werd hij elk jaar door zijn garagist uitgehaald om onderhouden en gekeurd te worden. In de laatste 10 jaar gaf hij bijna 6.000,- uit voor minder dan 100km.

De derde eigenaar woonde weer in hetzelfde arrondissement en gebruikte de auto wat vaker, ook op wat langere ritten. Hij liet de auto keurig onderhouden, alle bonnen zijn aanwezig. Ook de leveringsfactuur en alle boekjes zijn erbij, een dossier van een paar centimeter dik.

Nu heeft hij 54.000km op de teller. Er is nog nooit aan gelast en hij is klokgaaf. Nagenoeg geheel in de eerste lak, met een paar sporen van gebruik, en met een prachtig blauw seventies interieur. Het staat hem zo geweldig!

Waarom doe je hem dan weg, terwijl hij zo fraai, origineel en lekker rijdend is? Tja, ik kom er gewoon niet aan toe om er mee te rijden en dat wordt de komende tijd alleen maar minder. Dus mag hij weg naar iemand die hem en zijn historie net zo waardeert.

Hij heeft een onderhoudsbeurt gehad, recente banden, verse APK en NL-kenteken. Op de originele radio kun je de bijgeleverde cassettebandjes luisteren, of gewoon met de elektrische antenne spelen. Er zijn nog wat kleine zaken te verbeteren, zoals het bij een Italiaanse klassieker hoort.

Terug naar overzicht