€ 5.500,-
1960
Bleu Monte Carlo
82.000 km

2cv AZ

Dit eendje vonden we recent in een garagebox dichtbij. Op zo’n plek waar je al tientallen jaren langs rijdt, zonder te weten wat er stilletjes stof staat te vergaren. Hij is van ’60, in België gebouwd, vlakbij Rotterdam door Luveto geleverd en daarna door iemand uit Wormerveer bereden. 

Van de familie begrepen we dat de eend rond ’68 in hun bezit gekomen moet zijn, hij was er al in ieder geval al toen ze in ’70 trouwden. Verder is er niet zoveel van de geschiedenis vastgelegd en moeder en dochter konden helaas geen foto’s in de albums vinden. Vader, die het allemaal wel geweten had, is helaas kortgeleden overleden. De aanleiding om hem nu dan toch weg te doen.

De man had de eend namelijk al in ’89 in de garagebox gezet. Deze heeft trouwens nooit een andere inhoud dan de eend gehad, na oplevering werd hij gelijk naar binnen gerold. In de loop der jaren is de eend gedemonteerd om hem weer in oorspronkelijke glorie te herstellen. Er werd in Frankrijk wat plaatwerk gekocht en ook zijn nieuwe originele bodemplaten en dorpels gevonden. 

De achterportieren stonden thuis, die gaf moeder voor het recente vertrek nog een poetsbeurt. Want de keuze om de eend te laten gaan viel zwaar. Het was een emotioneel afscheid, waarbij de wens werd uitgesproken dat we een goed Nederlands tehuis voor het eendje zouden vinden, bij iemand die de originaliteit van de auto zoveel mogelijk zou behouden. Zoals vader ook gedaan zou hebben. We namen de opdracht graag aan.

In het verleden is er ook wel eens wat aan de auto gedaan, waarschijnlijk als gevolg van een voorschade. Het chassis is ooit vernieuwd en nog in prima staat. De voorschermen zijn van een moderner type, met knipperlichten. Toen ook al een stuk prettiger. Ook heeft de eend ooit derde zijruitjes gekregen, net als zijn luxere broer, AZL3. Een verbouwing die destijds veel gedaan werd, je kreeg er flink extra zich door.

Of je een deel van de wijzigingen terugdraait is aan jou. Verder zul je de familie, via ons, er echt van moeten overtuigen dat het goed gaat komen met het eendje. Of je hem zelf aanpakt of het ons laat doen, is ook aan jou. Wel zouden ze graag het eindresultaat nog eens zien, of liefst een rondje meerijden. Voel je je door dit verhaal geroepen? Kom langs!