02 05 2019

E-story, réplique électrique de Mehari

Een auto volledig restaureren en elektrisch maken is best prijzig en in veel landen in Europa niet mogelijk. Dan bouw je toch gewoon een helemaal nieuwe!

Onze partner in Zuid-Frankrijk, Mehari Loisirs, merkte dat Mehari’s aldaar voornamelijk voor korte afstanden gebruikt werden en nooit echt hoge snelheden hoefden te halen. Ook werd de vraag naar elektrische aandrijving steeds groter, vanwege milieu en rust. Ze ontwikkelden de E-story.

De E-story valt door zijn lage gewicht en aangepaste maximale snelheid van 85km/u in eenzelfde kentekenklasse als bijvoorbeeld een Renault Twizy. Door slimme keuzes en serieproductie kan de prijs scherp gehouden worden.  Deze L7e-klasse stelt stevige eisen aan veiligheid en bouwkwaliteit, vandaar dat er een rolkooi met 3-punts gordels rondom is ontwikkeld en er diverse andere verbeteringen zijn doorgevoerd, alle getest en gecertificeerd. Hierdoor kan er hier een kenteken afgegeven worden waarmee de E-story op alle wegen toegelaten is.

Stadsauto, strandmobiel, coole bedrijfswagen, noem het maar; wij zien er hier een leuke markt voor. We zijn echt nét importeur geworden en hebben deze demo afgelopen donderdag uit Frankrijk opgehaald om hier te kunnen laten zien. Het was nog een klus om er een te bemachtigen, want de vraag neemt stevig toe en de productie ook heel binnenkort.

Hij is leverbaar in 3 uitvoeringen en in 3 uitrustingen, binnenkort meer gedetailleerde info hierover. Onze demo is dit weekend op Citromobile te bekijken en volgende week bij ons in Wormer te beproeven. Voor meer beeld kun je alvast bij ons aanbod kijken.

Terug naar overzicht