Simca 1000

Verkocht
€ 3.500,-
1975
63.000 km

Nu zie je ze bijna nooit meer, maar vroeger reden ze met bosjes rond: dit kleine koekblikje. De Simca 1000 heeft de vorm die een kind tekent, simpel en hoekig. Ook heeft hij nog schattige oogjes, een aaibaar autootje, al met al.

Een origineel Nederlands exemplaar is al helemaal schaars. Deze 1000 GLS Automatique heeft een half-automatische versnellingsbak. Je hebt de keuze uit 4 gangen: achteruit, Ville en Route voor het normale werk en Exceptionelle voor als je een keer een steile helling moet beklimmen (of wil winnen bij een heel korte stoplichtsprint). Zodra je de pook aanraakt, ontkoppelt hij en kun je schakelen.

Er ligt wel een krik en reservewiel voorin, maar ik raad aan er nog wat meer gewicht in te leggen. De Simca van mijn vader reed er een stuk beter mee. Sterker: het werd er een leuke skelter van.

De metallic gouden lak is stevig verweerd en de later gespoten delen hebben dat minder: dat levert een aparte vlakverdeling op. Hij heeft op een paar plekjes wel wat roest, maar niets dat de APK-pret mag bederven.

Hij start en rijdt, maar een onderhoudsbeurtje is welkom. Vandaar ook dit prijsje. Mogelijk kunnen we ons de komende weken niet inhouden en gaan we er zelf wat aan sleutelen en mee rijden. Dan stijgt de prijs. Dus wacht je kans af of grijp hem nu. (En niet stiekem er een Rallye-versie van maken hè).