€ 29.500,- ex BTW
1969
Gris Metalissée
75.000 km

HY Heuliez

Het casco van deze HY is klaar. Het plan is de open delen te vullen met houten panelen of delen. Maar misschien heb jij heel andere ideeën, waardoor hij echt goed bij jouw bedrijfsplannen gaat passen. Dus wachten we met verdere aanpak, tot we je gesproken hebben.

Ondertussen vertellen we je wat meer over z’n historie. Deze veewagen heeft in de Vaucluse rondgereden, een prachtige streek bij Avignon. Met de nodige bergen, maar ook veel vlak land. Hij is ooit besteld met de kleinere 1600cc motor, minder geschikt voor het met volle lading beklimmen van de Mont Ventoux. Maar de Hollandse heuvels ga je er wel mee bedwingen.

Deze speciale carrosserieën werden door Heuliez gebouwd, maar je kon ze gewoon uit de catalogus bij de dealer bestellen. Je had ze onder andere in een hoog model voor paarden, dubbeldeks voor schapen en in deze uitvoering voor koeien. De laatste paar jaar werd hij, na een kleine verbouwing, gebruikt voor pony’s.

Ondertussen heb je er vast waanzinnige plannen bij verzonnen. Kleur van de lak, de afwerking, het interieur. Je kunt het allemaal nog naar je hand zetten. De techniek en constructie zijn klaar. Of zullen we ‘m elektrisch voor je maken…?